Spelen is belangrijk
Kinderen spelen het liefst de hele dag. Ze maken muziek, bouwen torens, rennen door plassen, spelen rollenspellen, fietsen op skelters en maken de grootste kunstwerken. Spelen is niet alleen fijn, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling. We organiseren daarom iedere dag activiteiten in de gezamenlijke speel-/gymzaal, aula, bibliotheek en kinderkeuken. En we gaan iedere dag naar buiten, de omgeving in. Natuurlijk nemen we ook genoeg tijd en ruimte om bij te komen, uit te rusten, een boekje te lezen en te knuffelen.
Spelen doen we samen met alle kinderen van het Kindcentrum van 0 tot 13 jaar. We richtten het speelterrein zo in dat kinderen zich kunnen uitleven, kunnen ontspannen en kunnen ontdekken. In spel krijgt uw kind de kans om al fietsend, klimmen en rennend de wereld om zich heen te ontdekken. Kinderen mogen risico’s nemen en grenzen verleggen om zich zo stap voor stap te ontwikkelen. Onze leidsters zorgen ervoor dat dit past bij de ontwikkelingsfase van het kind. En binnen de normen en waarden die wij en u belangrijk vinden.
Leren in je eigen omgeving
Binnen Kindcentrum Sunte Werfert werken we met Jeelo: Je Eigen Leeromgeving. Jeelo is gericht op ontdekken, beleven en ontwikkelen. De omgeving van het kind en de maatschappij spelen daarbij een belangrijke rol. Iedere periode staat een nieuw thema centraal. Alle kinderen van het Kindcentrum van 0 tot 13 jaar beleven hetzelfde thema. De gezamenlijkheid schept een band van betrokkenheid. Zo wordt een wandeling over de markt een uitje voor jong en oud. De baby’s genieten van de buitenlucht en de kleuren van het fruit. De peuters en kleuters mogen bij de fruitman hun eigen bestelling doorgeven. En de oudste kinderen leren om te gaan met wisselgeld. Op school zoeken we met z’n allen het beste plekje in de kinderkeuken om fruit te eten, ermee te bakken of koken en na te praten.
Pedagogische visie
Alles wat we doen en aanbieden past binnen onze pedagogische visie. Deze visie is tot stand gekomen door ervaring, kennis en inspiratie. Onze inspiratiebronnen zijn de kinderen, ouders, medewerkers én verschillende pedagogen, zoals Malaguzzi, Pikler en Fröbel. In de kern is ons uitgangspunt al jaren hetzelfde.
"De Kikkerkoning dat gun je ieder kind!"
Onze pedagogische aanpak is gebaseerd op acht fundamenten:
1. Veiligheid en geborgenheid
2. Spelend leren
3. Jezelf mogen zijn
4. Natuurbeleving
5. Opvoeden doen we samen
6. Onze leidsters maken het verschil
7. Elkaar ontmoeten
8. De groepsruimte als pedagoog
Wilt u weten wat dit in de praktijk betekent? Neem gerust een kijkje op www.kikkerkoning.nl voor meer informatie. U kunt daar ook een afspraak maken voor een rondleiding zodat u zelf kunt ervaren wat wij voor u en uw kind kunnen betekenen.